laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Florida Zeetong
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

3 Noordzeetongen van 350 g, gefileerd
4 sinaasappelen
2 kleine uien, fijngesneden
1/4 krop sla, fijngesneden
1 eetlepel gehakte peterselie
enkele takjes dille
1 koffielepel maïszetmeel
25 g boter
peper en zout
  bereiding:
    Drie sinaasappelen persen en een beetje sinaasappelschil heel fijn snijden. De resterende sinaasappel in partjes verdelen en zoveel mogelijk wit van de schil wegsnijden.

Een marinade maken van het sinaasappelsap, wat fijngesnipperde sinaasappelschil, de gehakte uien, de peterselie en een weinig peper en zout. De tongfilets hierin 3 uur in de koelkast marineren.

De tongfilets uit de marinade halen en op een bakplaat schikken, er kleine klontjes boter over verdelen en onder de hete ovengrill 6 minuten roosteren. Halverwege de tongfilets omdraaien.

De marinade tot de helft inkoken, binden met 1 koffielepel maïszetmeel en op smaak brengen met peper en zout. De saus zeven en de slareepjes toevoegen.

De geroosterde tongfilets op een verwarmde schotel schikken, overgieten met de saus en garneren met de partjes sinaasappel en toefjes dille.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats