|
|
|
Ribbekes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 g ribbetjes
- 50 g gesneden gezouten spek
- bakboter
- 1 ui
- 50 g rozijnen
- bloem
- 1/2 flesje donker bier, niet gezoet, van hoge gisting
- 1/2 koffielepel balsamico azijn
- 1/2 eetlepel donkere kandijsuiker
- 1/2 geplet lookteentje
- 1 blaadje laurier
- 1 takje tijm
- barbecuekruiden
- eventueel instant bruine
- roux (bindmiddel)
|
|
bereiding: |
|
|
Tip van jerryke:
Ribbetjes koopt u het beste supervers aan. Vraag bij de slager naar vleesribben en niet de gekende spareribs waar vaak erg veel been aan is. De spareribs gebruikt u beter voor de barbecue.
1. Laat de rozijnen vooraf een uur weken in water.
2. Snij de ui fijn en stoof de stukjes lichtgeel in de boter met het spek.
3. Wentel de ribbetjes door de bloem en klop het teveel er weer af.
Braad het vlees aan.
4. Voeg de ribbetjes en het braadvocht bij de ui en het spek.
En doe er ook het bier, de kruiden, de bruine suiker en de look bij.
5. Voeg de geweekte rozijnen toe om een fijnere saus te krijgen.
6. Laat het geheel een uurtje zachtjes sudderen.
7. Voeg de azijn tot slot toe en bind de saus met een instant bruine roux.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Bereiding in microgolfoven van 1000 W: Voor bereiding in de microgolfoven bakt u het vlees eerst aan, daarna gaart u alles zo'n 5 minuten samen in een afgedekte kom, behalve de rozijnen. Voeg achteraf de geweekte rozijnen toe en laat 2 minuten nagaren. U kunt het vocht binden met instant bruine roux. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|