varkenslapjes met mozzarella |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
4 varkenslapje 5mm dik.
800gr tomaten in stukjes (blik).
125gr mozzarella.
1/2 groene en rode parika.
2 teentjes look.
4 eetleepels parmazaan.
4 eetl.olijfolie.
1 eetl kappertjes.
1 klontje suiker.
een kopje bloem.
2 eetl. baselicum.
2 eetl.oregane.
1/4 koffiel.paprikapoeder.
peper en zout. |
|
bereiding: |
|
|
stoof in 2 eetl. olijfolie 1 minuut de look.Voeg de tomaten toe. Kruid met paprikapoeder-baselicuum-oregana-peper en zout.voeg 1 klontje suiker bij .Roer om en laat 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel voeg dan de kappertjes erbij.Intussen wentel je de varkenslapjes in bloem.Bak deze in 2 eetl.olijfolie gedurende 1 a 2 minuten goudbruin.Kruid met peper en zout.
Giet 1/3 van de tomatensaus in een brede ovenschotel en schik er de varkenslapjes op.overgiet met de rest van de saus.Snij de groene en rode paprika in ringenen snij de mozzarela in 5 schijfjes.Verdeel over de schotel en druk de paprikaringen onder in de saus. bestrooi met parmazaankaas.Laat geduurende 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180graden.
smaakt heel lekker met tagliatelle. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|