laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gepocheerde kabeljauw- of tongfilet met witloof
  ingrediënten:
    Gepocheerde vis
Maakt een (court) bouillon klaar uit water, azijn of wijn, snuifje zout (zeezout of fleur de sel), enkele peperkorrels, een drrietal blaadjes laurier, evenuteel enkele mosterdzaadjes, een middendoorgesneden ajuin, enkele takjes tijm.. Dit alles aan de kook brengen. De vis eventueel bespeknelen met wat citroen (maakt het vlees steviger en inder droog).. De vis in de bouillon leggen en onmiddelllijk het vuur lager draaien.De pocheertijd is uiterard afhankelijk van de grote en de dikte van de vis. Maar vis is snel gaar, gemiddeld tussen de 7 à 10 min. voor filet en een kleine 15 minuten voor dikke moten of hele vis.
  bereiding:
    Maak witloof schoon ( 2 kleine kropjes/persoon) en snijd het fijn. Aanfruiten in boter. In een pan met dikke boden 40 cl witte wijn aan de kook brengen, eens het koopunt bereikt vuur lager draaien en de filet tussen de 5 à 7 minuten laten pocheren. Haal filets er voorzichtig uit en houd ze warm onder alu-folie.
Laat de wijn inkoken met wat toegevoegde nootmuskaat (altijd van de rasp), enkele flinke draaien met pepermolen en snuifje fleur de sel ( zout). Voeg 20 cl room toe en het witloof en breng dit alles zachtjes aan de kook al roerende.
Serveer de filets op voorverwarmde borden en napperen met saus, versier eventueel met takje groen (peterselie) of kervel of waterkers. Dien op met krielaardappelen of met een timbaaltje rijst..
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats