laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Biefstukreepjes met warme soja-sesamdressing
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

4 kogelbiefstukjes in repen van zo’n 2 cm dik
25 gram sesamzaadjes
1 teen knoflook
1 dl licht zoute sojasaus
2 eetlepels oestersaus
1 dl limoen of 3/4 dl citroensap
1 dl sesamolie
gembersiroop naar smaak
1 eetlepel plantaardige olie om te bakken
  bereiding:
    Snijd de knoflook in dunne plakjes en dompel ze 1 minuut in kokend water, giet af op een zeef. Klop vervolgens voor de soja-sesamdressing de sojasaus, de oestersaus, het limoensap, de sesamolie en de gembersiroop door elkaar. Snijd de biefstuk in repen van circa 2 cm dik.

Verhit een wok of anti-aanbakpan op hoog vuur tot de pan walmt. Giet de plantaardige olie erin en bak de reepjes biefstuk 2 minuten op hoog vuur. Voeg sesamzaadjes en knoflook toe en verhit nog 1 minuut. Schud het vlees vervolgens vanuit de pan op een schaal. Draai het vuur laag en schenk de soja-sesamdressing in de pan. Verwarm de dressing (niet laten koken) en schenk over het vlees.

tip
Een kogelbiefstuk in reepjes, kort en snel gebakken in de wok met wat oestersaus maak ik als ik weinig tijd heb en licht en gezond wil eten. Dit zelfde recept kun je ook bereiden met een lendenbiefstuk (entrecote), eigenlijk nog lekkerder omdat het randje vet zo’n heerlijke volle smaak geeft aan het vlees. Kies voor een flink en dik stuk gerijpte entrecote. Snijd het vlees dan niet in repen maar braad het in zijn geheel tot het mooi rosé is, even laten rusten en daarna trancheren in plakken. Het vetrandje snijd ik in kleine stukjes en bak ik verder krokant uit. En dat is nu fantastisch lekker door de spinaziesalade met tahinisaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats