laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kogelbiefstuk, gevuld met Roquefort en geroosterde
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

4 kogelbiefstukken à 175 gram
een stuk Roquefort
pijnboompitten
1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
houten prikkers
  bereiding:
    Vraag uw slager om hoge kogelbiefstukken van het spierstuk, à 175 gram, in te snijden als een enveloppe. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en vermeng deze met de blauwschimmelkaas. Vul de kogelbiefstuk met dit mengsel (circa 1 cm dik) en sluit de enveloppe met een prikker. Zorg ervoor dat de prikker volledig in het vlees zit en leg de biefstukken gedurende circa 4 uur in de koelkast. Steek de barbecue tijdig aan.

Haal de gevulde kogelbiefstukken een uur van tevoren uit de koelkast. Zorg dat de barbecue op de juiste temperatuur is, dat wil zeggen op z’n heetst. Leg de biefstukken op het rooster en laat ze voordat u ze omdraait ongeveer 1,5 minuut liggen. Hierdoor ontstaat dat krokante barbecuekorstje. Voorzichtig lostikken en de andere kant 1,5 minuut barbecuen. Op het gedeelte van de barbecue waar matige hitte is de biefstukken nog 2 minuten laten doorwarmen en daarna direct serveren met een gebarbecued spiesje met 3 kleuren paprika.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats