laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Jodenbiefstuk
  ingrediënten:
    voor 2 personen:

1/2 kg jodenbiefstuk
2/3 olijfolie en 1/3 roomboter
pepermolen met 2/3 zwarte en 1/3 witte gekneusde peperkorrels
zeezout
korianderbolletjes
thermometer
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 65 °C

Rooster peper, zeezout en korianderbolletjes op laag vuur. Jodenbiefstuk in olijfolie/boter in één minuut rondom dichtbakken. Braadvocht bewaren. Stop een kernthermometer middenin het vlees en laat de biefstuk in de oven garen tot een temperatuur van 52 °C. Vlees direct uit de oven halen en in plakken van 1,5 ons snijden. Peper en zout erover strooien en 15 tot 20 seconden bakken in het braadvocht. Serveren met gebakken geconfijte Roseval aardappel en een salade met een dressing van gepureerde ansjovis, -mayonaise, volle yoghurt en Parmezaanse kaas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats