laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 gratin dauphinois
  ingrediënten:
    300 ml volle melk
300 ml room
300 gr aardappelen (vastkokend)
4 teentjes knoflook
snuifje zout (fleur de sel)
nootmuskaat van de rasp
een klontje boter om schotel in te smeren en 5 klontjes harde boter.
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 180° - Aardappelen raspen ( ca 2 mm dikte). Deze opzetten in koud water, snuifje zout alleen toevoegen als het water flink kookt en...flinterdunne aardappelschijfjes halfgaar laten worden.
In een pan room met melk inkoken. Look fijnsnipperen, niet persen en bij het melk-room mengsel voegen. Aaardappelen heel, heel voorzichtig afgieten en buiten het vuur iets laten opdraogen. Nadien de aardappelen schubgewijs in beboterde schotel leggen.
Melk-room-look mengesel er over gieten en klontjes harde boter opleggen. Ca. 15à 20 minuten in de oven laten gratineren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats