laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeetongfilets met witloof
  ingrediënten:
    Voor 4 personen

12 tongfilets (=4 tongen)
4 stronkjes witloof
1,5 L visfumet
2 dl room
50 gr boter
gehakte peterselie
1 citroen
muskaatnoot
peper en zout
  bereiding:
    Maak het witloof schoon en snij het fijn. Smelt de boter en bak het witloof glazig. Spijs met pezo en nootmuskaat.

Leg de zeetongfilet met de graatkant op de werktafel en spijs voorzichtig met pezo.

Plooi de visfilets in drieën tot pakjes. Beboter lichtjes een ovenschotel en schik de zeetongfilets erop. Begiet met de visfumet tot de zeetongfilets onderstaan. Bedek de ovenschotel en pocheer de filets in de oven. Reduceer 5 dl visfumet met de room, spijs met pezo en voeg de witloof toe. Haal de filets uit de oven en schik er 3 per persoon op een bord.

Nappeer met de saus en garneer met kwartje citroen en gehakte peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats