laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Couscous met 7 groenten
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

100 g kikkererwten
10 dl groentebouillon
2 uien
1 stokje kaneel
1 mespuntje gemberpoeder
pimentpoeder
1 g saffraandraadjes
paprikapoeder
zwarte peper
2 aubergines
zout
250 g couscous
4 wortelen
200 g pompoen
2 raapjes
2 courgetten
40 g rozijntjes
4 tomaten
2 takjes koriander
4 eetlepels fijngehakte peterselie
2 cl olijfolie liest extra vierge
  bereiding:
    Spoel de kikkererwten af en laat ze in ruim koud water 12 uur weken. Gebruik per 4 koppen couscous per 1 liter bouillon. Breng de bouillon onderin een couscouspan aan de kook met de kikkererwten, de fijngesneden uien en de specerijen. Laat 1 uur op een laag vuur pruttelen.

Was ondertussen de aubergines en snij ze in plakjes. Bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten in een vergiet uitzweten.

Meng de couscous met de olijfolie en water in een kom en laat 30 minuten zwellen. Spoel de aubergines af en dep ze droog. Snij de wortelen in plakjes en de pompoen in blokjes. Snij ook de raapjes in blokjes. Voeg de aubergines samen met de wortelen, de pompoenblokjes en de raapjes bij de bouillon. Doe de couscous in de pan. Wrijf met de vingers los en besprenkel ze weer met water.

Snij de courgettes in plakjes en de tomaten in stukjes. Voeg na 20 minuten de courgettes, de rozijnen, de tomaten, de peterselie en de koriander bij de bouillon. Laat nog 10 minuten meestoven. Schep de couscous in een grote platte schaal en maak een kuil in het midden. Schep daarin de groenten met wat bouillon. Serveer de rest van de bouillon apart.

Tip: u kan een speciale couscouspan kopen of u kan een rijststoompan gebruiken. Het is ook mogelijk een zeef in een pan te hangen, hou dan wel het deksel op de pan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats