|
|
|
Octopus met aardappelen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
5 grote, vastkokende aardappelen
1 ui
1 kopje olijfolie
zout en peper
1 kopje droge rode wijn
0.5 kg octopus
1 blik gepureerde tomaten |
|
bereiding: |
|
|
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Was de octopussen, snij ze in stukjes. Leg ze in een pan met water en zorg ervoor dat ze net onder water liggen. Kook het water volledig weg op een matig vuur. Doe er dan de olijfolie en de stukjes ui bij. Fruit de ui gedurende enkele minuten. Voeg er de gepureerde tomaten en de rode wijn aan toe. Als het geheel kookt, doe je er de aardappelen bij. Zet het vuur nu zachter en laat het geheel koken tot de aardappelen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Bereidingstijd: 45 minuten.
Tip:
Vervang de octopussen door scampis en verkort zo de bereidingstijd met 20 minuten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|