laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Penne met Katenspek
  ingrediënten:
   

    400 g pasta, bijvoorbeeld penne (pijpvormige pasta)
    zout
    2 eetl. olijfolie
    200 g katenspek in reepjes
    2 sjalotten
    400 g boerensoepgroenten of een zak gesneden Italiaanse roerbakmix
    1 pakje (200 ml) koksroom
    1 dl krachtige groentebouillon (van poeder of tablet)
    peper
  bereiding:
    Bereiding:
Kook de pasta bijtgaar in ruim water met zout.
Verhit de olie en bak de katenspekreepjes even om en om. Voeg de gesnipperde sjalotten toe. Bak deze 1 minuut mee. Voeg de boerensoepgroenten toe, bak deze al omscheppende 1-2 minuten en schenk de koksroom en de bouillon erbij. Breng snel al roerende aan de kook. Breng op smaak met peper en serveer de saus direct over de pasta.

Vegetarische variaties:
Neem 500 gram gemengde paddestoelen in plaats van katenspek.
Serveer eventueel aan tafel vers geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas bij de pasta.




[b]
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats