laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 pastizzi
  ingrediënten:
    deeg:
400gr. bloem
200 gr. margarine
water
1 theelepelL bakpoeder
zout

vulling:
250 gr. rikotta
2 eieren
zout
peper
  bereiding:
    Voor het deeg moet je de bloem, de margarine, het bakpoeder en het zout vermengen. Voeg er water aan toe tot dat je een soepel deeg bekomt. Indien te kleverig; voeg er dan wat bloem aan toe. Rol het deeg uit en snij er cirkels in van 18cm doorsnede. Voor de vulling vermeng je 250 gr. Rikotta met 1 ei. Plaats een beetje van de vulling in het midden van zo'n cirkel. Smeer wat ei uit op de randjes van het deegcirkeltje en buig de deegranden naar het midden toe, zonder de rikotta vulling volledig te bedekken. Smeer ook wat ei over het gehele pasteitje en plaats gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.


De meest populaire pastizzi's worden met rikotta gemaakt, maar er bestaan nog 2 andere heerlijke variaties; de ene is met erwtjes en uien, in de andere worden ansjovis gestopt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats