|
|
|
Scots Broth |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 10 personen:
ongeveer 1 kg rundvlees (voor soep) of lamsnek
ongeveer 2,5 liter water (mag iets minder zijn want eigenlijk : 4 pinten= 2272cl)
4 eetlepels parelgerst
4 eetlepels gele spliterwten
4 eetlepels gedroogde groene spliterwten
2 uien
3 wortelen in dobbelsteentjes
1 kleine raap in dobbelsteentjes
1 pastinaak in dobbelsteentjes
2 preistengels fijngesneden
1/2 gesneden kool of fijngesneden spruiten
zout en peper
2 eetlepels peterselie |
|
bereiding: |
|
|
Doe het vlees, het water, de (gewassen) gerst, de gele en groene erwten, de uien, het zout en de peper in een grote ketel. Zachtjes naar het kookpunt brengen en het kookvocht afschuimen.
Doe het deksel op de ketel en laat alles anderhalf uur sudderen. Doe dan de wortelen, de raap en de pastinaak erbij en laat verder koken tot deze groenten gaar zijn. Tien minuten voor het einde voeg je er de prei en de kool (of spruiten) bij en proef je of het gerecht voldoende gekruid is. Werk af met peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|