laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 soepje van lenteuitjes
  bereiding:
    een bussel lenteuitjes in stukjes gesneden
4 minuten stoven in wat boter
35 cl krachtige kippenbouillon bij doen (mag van blokjes zijn)
Indien van kippenresten een beetje marmite gist extract toevoegen en afproeven
35 cl melk toevoegen
een scherpe rode peper (gehalveerd en zonder zaadjes bij doen
aan de kook brengen (20 minuten) en regelmatig proeven
is de soep pikant genoeg de pepers er uit halen

binden met wat bloemboter (50/50) of een blonde roux (60/50)
op het laatste flinke scheut room bijdoen en niet meer opkoken
en opdienen

(voor de liefhebbers men kan op het laatst ook een beetje kerry bijdoen let wel een beetje)
Belangrijk bij het koken is het steeds weer proeven tijdens de bereiding...
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats