|
|
|
Baklapjes met salsa verde |
|
ingrediënten: |
|
|
4 baklappen (á 125 g)
2 eetlepels peterselie (verse, grof gehakt)
1 eetlepel basilicum (verse, grof gehakt)
1 lenteuitje (in dunne ringen)
1 eetlepel munt (verse, grof gehakt)
5 groene olijven (ontpit en in stukjes gesneden)
1 eetlepel kappertjes
50 ml olijfolie
50 g boter
snufje peper (versgemalen)
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten |
|
bereiding: |
|
|
Pureer de peterselie, basilicum, munt, lente-ui, olijven, kappertjes en olijfolie met de staafmixer tot een gladde groene saus.
Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid de baklapjes met peper.
Verhit de boter in een koekenpan en schroei de baklapjes op hoog vuur aan beide zijden dicht. Bak de baklapjes in ca. 2-3 minuten per zijde goudbruin en rosé van binnen.
Verdeel de baklapjes en schep de salsa verde over de baklapjes.
Lekker met penne pasta en gegratineerde tomaten
info:
Baklappen worden van magere rundvleesdelen gesneden.
Het vlees kan zowel gaar als rosé gegeten worden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|