Wok met varkensgebraad en groenten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600 g varkensgebraad
1 rode ui
1 bosje lente-uitjes
200 g sojascheuten
200 g peultjes of sperzieboontjes (diepvries)
200 g champignons
1 kleine broccoli
1 paksoi
sesamolie
1 flesje sojasaus
2 blaadjes laurier
enkele korianderbolletjes
gemberpoeder
gemberolie
oestersaus
peper |
|
bereiding: |
|
|
Snij het varkensvlees in kleine blokjes. Doe het in een kom met de sojasaus, laurier, korianderbolletjes en een mespunt gemberpoeder. Dek af en laat een paar uur - of beter nog een nacht - marineren.
Snij de gepelde ui in ringen. Snipper de lente-uitjes fijn. Spoel de sojascheuten onder de koudwaterkraan. Blancheer de peultjes of de boontjes 2 minuten in gezouten water. Snij de champignons in plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de paksoi in reepjes.
Roerbak het vlees en de ui 3 minuten in sesamolie. Doe er de peultjes (of boontjes), de champignons en de broccoli bij. Roerbak 2 minuten. Voeg de paksoi en de sojascheuten toe en roerbak 2 minuten. Doe er de lente-uitjes bij en roerbak 1 minuut. Kruid naar smaak bij met peper.
Tip:
Werk af met een theelepel oestersaus en een likje gemberolie. Serveer met rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|