Witte boontjes gemarineerd in court bouillon met a |
|
ingrediënten: |
|
|
1 liter water
50 ml witte wijnazijn (naar smaak)
10 g grof zout
125 g wortel geschrapt en in plakjes gesneden
100 g ui, schoongemaakt en in ringen gesneden
1 takje tijm
1/2 laurierblad
20 g fijngehakte verse peterselie
enkele peperkorrels |
|
bereiding: |
|
|
Doe alle ingredienten, behalve de peperkorrels, in een pan.
Breng het geheel aan de kook en laat alles 1 uur zachtjes koken.
Voeg de peperkorrels 10 minuten voor het verstrijken van de kooktijd toe.
Proeven en eventueel nog wat azijn toevoegen
Zeef de court-bouillon, waarna hij gereed is voor het gebruik.
De boontjes in gezouten water koken tot gaar
Het water afgieten en de warme court bouillon er opgieten
En laten afkoelen.
Een paar dagen laten rusten alvorens te gebruiken |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|