laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Fiskegrateng
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

600 gr kabeljauw (vers of diepvries),
1 1/2 el azijn,
2 laurierblaadjes,
8 peperkorrels,
2 el boter,
3 el bloem,
1 dl kookvocht van de kabeljauw of visbouillon,
2 dl melk of room,
3 eieren,
1 ui,
wat nootmuskaat,
100 gr geraspte kaas,
5 el paneermeel,
zout en versgemalen peper
  bereiding:
    Kook de vis, met de laurierblaadjes, de azijn, de peperkorrels en wat zout in een 1/2 liter water in ± 8 minuten zachtjes gaar (moet van de graat vallen). Laat de vis in een vergiet uitlekken en afkoelen. Snij de vis in stukjes. Bewaar het kookvocht.
Snipper het uitje. Splits de eieren.
Verwarm de oven voor op 275°C. Vet de ovenschaal in met boter.
Smelt de boter in een pannetje en meng er al roerend 3 el bloem door. De bloem moet volledig door de boter zijn opgenomen. Voeg de melk en ± 1 dl visvocht of visbouillon toe en roer het tot een gladde saus.
Klop de eierdooiers los met 2 eetlepels van de saus en roer dit vervolgens door de saus. Voeg de gesnipperde ui toe en laat de saus even zachtjes koken en dan wat afkoelen.
Doe er de stukjes vis bij, breng op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.
Klop de eiwitten stijf. Spatel dit voorzichtig door de vismassa en doe alles in de ingevette ovenschaal. Bestrooi het met geraspte kaas en paneermeel.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat het gerecht in ± 35 minuten een goudbruin korstje krijgen.

Lekker met kruimig gekookte aardappelen en Noorse salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats