laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Platte kaastaart met krieken.
  ingrediënten:
    250 gr zelfrijzende bloem
1 ei
150 gr suiker
100 gr boter

200 gr ontpitte krieken
100 gr suiker
1 lepel maizena

voor de vulling:
200 gr platte kaas
pakje vanillesuiker
3 grote lepels kristalsuiker
2 lepels vanillebloem
1 dl room
2 eieren
  bereiding:
    Bereid een vetdeeg. Meng alle grondstoffen zeer vlug met de hand en laat rusten.

Kook de krieken met de suiker en de lepel maïzena zodat je een vrij stijve massa bekomt.

Rol het deeg uit op een beboterde bakplaat, doorprik het deeg en leg hierop de kriekenmassa. Voor de vulling meng je alle ingrediënten behalve het eiwit. Je klopt het eiwit stijf en voeg dit ook bij de vulling. Giet de vulling op de krieken. Bestijk eventueel het nog zichtbare deel van de deeg met losgeklopt ei. Laat 25 minuten bakken op een temperatuur van 180 graden. Controleer of ze goed gebakken is met een mes. Steek het mes in de taart als het volledig droog is OK. Laat afkoelen, ontvorm en bestrooi met wat bloemsuiker.

Tip:
je kan ook bladerdeeg gebruiken die je in het grootwarenhuis koopt. Verdubbel dan de ingredienten en bak de bladerdeeg eerst ongeveer 20 minuten blind vooraleer te vullen met beslag en te bakken.


( de maïzena vervangen door aardappelzetmeel om kleur van krieken te behouden –maïzena kleurt wit en verwatert bij afkoeling )
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats