Zoete sojanoedels met spitskool en abrikozen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 spitskool
100 g gedroogde abrikozen
400 vleesreepjes
100 g gezouten pinda´s
1 eetlepel rijstwijn of sake
Woksaus Zoete Soja
Ketjap Asin
1 pak (250 g) Wok Noedels
5 eetlepels Wok Olie |
|
bereiding: |
|
|
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Snijd de spitskool en de abrikozen in stukjes.
Hak de pinda´s grof.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 5 minuten.
Wok daarna de spitskool en de abrikozen 5 minuten mee.
Meng de noedels, driekwart van de pinda´s en woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) erdoor en wok nog 2 minuten.
Verdeel over 4 kommen of borden en strooi de rest van de pinda´s erover.
In plaats van abrikozen kun je rozijnen gebruiken. Spitskool kan worden vervangen door Chinese kool en de vleesreepjes door bijvoorbeeld Tofu of Quorn. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|