In sojasaus gekookt buikspek |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
800 g buikspek
1 wortel
1 ui
1/2 prei
500 g shii-take
2 stuks steranijs
2 dl sojasaus
1 dl rode wijnazijn
5 dl groentebouillon
een stuk van 4 cm verse gember
1/2 theelepel zout
arrowroot om te binden
voor de wasabi-aardappelsalade:
750 g krielaardappeltjes (beetgaar gekookt en geschild)
4 lente-uitjes
4 dl huisgemaakte mayonaise
1/2 theelepel limoensap
2 theelepels sojasaus
een paar druppels sesamolie
2 tot 3 theelepels wasabipasta |
|
bereiding: |
|
|
Doe het buikspek met alle ingrediƫnten, behalve die voor de dressing, in een grote kookpan en laat een uurtje zachtjes sudderen.
Meng intussen de mayonaise met het limoensap, de sojasaus en de wasabi. Breng op smaak met enkele druppels sesamolie. Snij de aardappelen overlangs door. Hak de lente-ui in dunne ringetjes en doe alles bij de dressing. Meng goed door.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Giet het kookvocht door een zeef en laat inkoken tot er ongeveer 2 tot 3 dl overblijft.
Snij het vlees in plakjes en serveer met de wasabi-aardappelsalade en de saus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|