laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Griekse groenteschotel met spiering
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 varkensspieringen
1 aubergine
1 courgette
250 gr champignons
690 gr tomatenvlees met groenten(bokaal)
150 gr geitenkaas-1 el olijfolie
1 el boter
nootmuskaat
1 el provencaalse kruiden
peper en zout
  bereiding:
    De dag voordien:
Snij de aubergine en de courgette in schijven van 1cm dik.Doe in een vergiet en bestrooi met zout en laat ze gedurende 1 uur uitlekken, snij dan de champignons in schijfjes.

Strijk een diepe ovenschotel in met olijfolie.Verdeel er de aubergineschijven in leg daarop de courgetteschijven en schik tot slot de champignonsschijfjes op.Kruid met 1/2lepel provencaalse kruiden peper en zout.Giet er dan de helft van de tomatensaus bij.Laat in een pan de boter heet worden en bak de spieringen aan beide zijde goudbruin.Kruid met muskaatnoot peper en zout.Schik het vlees op de groenten in de schotel.Giet de rest van de bokaal tomatenvlees bij en kruid met de resterende 1/2 el provencaalse kruiden.leg op elk stukje vlees enkele sneetjes geitenkaas van 1 cm dik.Zet koel weg tot de volgende dag

De dag zelf.
Dek de ovenschotel af en laat gedurende 40 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Dien op met pasta
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats