laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Izmir köfte (gehaktballen met tomatensaus)
  ingrediënten:
    500 gr lams- of rundergehakt
1 geperst teentje knoflook
1 fijngehakt uitje
gehakte verse peterselie
1 -2 sneetjes witbrood, geweekt in melk
1 ei
2 theelepels komijn (djinten)
zout, peper
bloem
olijfolie of boter
1 blik gepelde tomaten
1 gesneden groene paprika (of een grote ui)
zout, peper
  bereiding:
    Vermeng het gehakt met de knoflook, de ui, het brood (dat je eerst goed uitgeknepen hebt zodat het meeste vocht eruit is), het ei, de komijn, de gehakte peterselie, zout en peper. Vorm van het gehakt kleine ovale balletjes die in de palm van de hand passen en rol ze even door de bloem. Bak de balletjes (die je een beetje plat hebt gemaakt) in de olie tot ze bruin zijn en haal ze uit de pan. Bak in dezelfde pan heel even de paprika en voeg de tomaten uit blik toe. Laat dit een paar minuten stoven, doe er dan zout en peper bij en breng de saus aan de kook. Leg dan de balletjes in de saus en laat ze ± 1 uur op een kleine pit stoven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats