|
|
|
Kippenchipolata's met spruitjesstoemp |
|
ingrediënten: |
|
|
4 kippenchipolata's
600 g aardappelen
300 g spruitjes (diepvries)
120 g gerookte spekblokjes
2 sjalotten
1,5 dl melk
4 eetl. boter
nootmuskaat
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Schil de aardappelen en snij in kleinere stukken.
Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 20 min. Giet af, laat even drogen en stamp met een pureestamper.
Bak de spekblokjes in 3 min. krokant, zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag en zet opzij. Bak in dezelfde pan de spruitjes gaar in 2 eetl. boter gedurende 15 min. en pureer.
Bak de kippenchipolata's in 2 eetl. boter 3 min. aan elke kant.
Meng de aardappelen met de spruitjes en de spekblokjes. Voeg de melk toe en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Serveer de kippenchipolata's met de spruitjesstoemp. Overgiet rijkelijk met vleessaus.
Zet voor de liefhebbers zeker ook mosterd op tafel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|