Kabeljauw hampakketjes met courgettepasta |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
8 mooie plakken rauwe ham
500 g kabeljauwfilet
1 el olijfolie
2 el fijngehakte peterselie
zout en peper uit de molen
Voor de pasta:
400 g pasta penne
2 kleine courgettes
het sap van 1 citroen
1 teentje knoflook
2 el Pesto Genovese
2 el Extra Vergine olijfolie
wat geraspte parmezaanse kaas ter garnering |
|
bereiding: |
|
|
Bestrooi de stukken vis met zout en peper en strooi op elke bovenkant wat peterselie. Pak ze in met de rauwe ham: eerst een plak in de breedte en dan een tweede plak in de lengte.
Breng ruim water voor de pasta aan de kook. Voeg een snuf zout en een scheutje olijfolie aan het water toe. Rasp de courgette grof. Kook de pasta beetgaar, giet de pasta af en spoel onder koud water na.
Bak de vispakketjes eerst met de mooie kant naar onder in een pan met antiaanbaklaag met wat olijfolie. Keer ze na een paar minuten om. Bak de pakketjes tot de ham mooi knapperig is. Roerbak ondertussen de courgette in de olijfolie. Voeg een teentje geperste knoflook toe en het citroensap. Roer de pesto er door en dan de penne en laat het weer even goed warm worden. Serveer de pakketjes met de courgettepasta en strooi er wat parmezaanse kaas over.
Tip
Wil je graag eens variƫren met vis, probeer in plaats van kabeljauw dan eens zalm.
Dit gerecht is leuk om te serveren in een diepe schaal met onderop de courgettepasta en daar bovenop de kabeljauwfiletpakketjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|