laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Broccolisoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 stronken broccoli
1 ui
1 bosje bieslook
1 koffielepel olijfolie
5 dl gevogeltebouillon
2 sneetjes peperkoek
nootmuskaat
peper
zout
  bereiding:
    Was de broccoli en snij hem in stukken. Pel de ui en snij hem in dunne ringen. Was en droog het bieslook en hak het fijn.
Verhit de olijfolie in een kookpan en fruit de ui aan zonder hem te laten kleuren. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Strooi er de broccoliroosjes in en laat enkele minuten koken op een matig vuur.
Voeg het fijngehakte bieslook en de peperkoek toe en haal van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Mix de soep tot een gladde, romige crème.
Doe de soep terug in de pan en breng nog even aan de kook. Rasp er wat nootmuskaat over.

Deze soep kan ook koud worden gegeten. Zet ze minstens twee uur in de koelkast om ze te laten afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats