|
|
Kook de voorgekookte tarwe een twintigtal minuten in water met wat zout. Giet af en laat afkoelen.
Haal de roosjes van de broccoli en was ze. Breng in een kookpot ruim water met wat zout aan de kook en kook de broccoliroosjes in 5 minuten net beetgaar. Giet ze af en schrik ze onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Was de tomaten en snij ze in vieren. Maak de champignons schoon en snij ze in dunne schijfjes. Leg ze in een bord, giet er het sap van de halve citroen over en meng voorzichtig door elkaar. Was de peterselie, haal de blaadjes van de takken en hou ze apart.
Maak een sausje van de olijfolie en de balsamicoazijn en giet het over de tarwe. Leg een laag tarwe op de bodem van een schotel. Schik hierop de kwartjes tomaat, de broccoliroosjes, de champignons en de ansjovis.
Strooi er wat grof zeezout over en peper uit de molen. |