laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gehaktrol met gorgonzola
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 kleine ui
0.5 rode paprika
500 gram rundergehakt
1 ei
2 eetlepels paneermeel
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel zout
75 gram achterham (plakjes)
75 gram gorgonzola of andere blauwschimmelkaas
Vloeibare boter
Vershoudfolie
  bereiding:
    Pel en snipper de ui heel fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in heel kleine blokjes. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, ui, paprika, oregano en zout.Rol het gehakt tussen 2 vellen vershoudfolie uit tot een grote lap van ca. 30 bij 15 cm.

Verdeel de plakjes ham over het gehakt en verkruimel de gorgonzola erover. Rol het gehakt stevig op. Duw de zijkanten goed aan. Verhit 3 kneepjes vloeibare margarine in een braadpan. Wacht tot de grote bellen zijn verdwenen en bak het gehakt rondom bruin.

Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en braad de gehaktrol in ca. 35 minuten gaar. Draai tussendoor de gehaktrol af en toe om. Laat de gehaktrol ca. 5 minuten rusten voordat je hem in plakken snijdt.

Lekker met aardappelpuree en broccoli.

tips:
Duw de gehaktrol goed aan, dan blijft hij heel tijdens het bakken.
Door de gehaktrol even te laten rusten voordat je hem aansnijdt, wordt hij stevig.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats