|
|
|
Provençaalse runderstoofpot |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
1 kilo doorregen runderlappen (riblappen)
2 uien of 6 sjalotjes
250 gram kastanjechampignons
1 winterwortel
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
50 gram boter
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels bloem
125 gram magere gerookte spekblokjes
1/2 fles rode wijn
1 pot vleesfond (pakweg 4 dl)
2 eetlepels gehakte Provençaalse kruiden (tijm, rozemarijn en oregano: vers of diepvries) |
|
bereiding: |
|
|
Snijd het rundvlees in grote dobbelstenen. Pel hierna de uien en snijd ze in ringen of halveer de sjalotjes. Schrap vervolgens de winterwortel en verdeel deze in plakjes. Borstel of veeg de kastanjechampignons schoon en snijd deze in vieren. Pel de teentjes knoflook en hak deze fijn. Snijd tot slot de paprika, zonder zaadjes, in blokjes.
Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekblokjes licht krokant. Schep ze dan uit de pan. Bak het rundvlees rondom bruin in het bakvet. Schep het uit de pan bij de spekjes. Roerbak de ui, winterwortel, knoflook en paprika gedurende 2 minuten en schep de bloem erover. Giet vervolgens de wijn en de fond erbij en verwarm even. Voeg nu het vlees weer toe met de Provençaalse kruiden. Stoof het geheel met het deksel op de pan gedurende ruim 2 uur (tot het vlees zacht is). Voeg het laatste half uur de kastanjechampignons toe.
Lekker met aardappelpuree of komkommersalade met wat rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|