laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip met chocoladesaus op Mexicaanse wijze
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

5 dl groentebouillon
4 halve kipfilets
5 verse Chilipepers
50 gr amandelen met vlies
1 grote gehakte ui (normale grote niet Spaanse bonk ajuin)
2 geperste teentjes knoflook
60 gr gepelde tomatenblokjes
1 gebakken maïstortilla in stukjes (of oud witbrood)
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepelgemalen anijs
1 theelepel korianderzaad
stukje pijpkaneel
zout en zwarte peper
100 gr reuzel
100 gr rozijnen
100 gr chocolade
1 theelepel suiker
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
  bereiding:
    Breng de bouillon aan de kook en pocheer hierin de kip gaar in ongeveer 10 minuten en laat uitlekken maar giet de bouillon niet weg. Snijd de pepers in vieren en verwijder de zaadjes. Voeg de amandelen, ui knoflook, tomatenblokjes, maïstortilla, kruidnagelpoeder, anijs, kaneel, korianderzaad, zout en peper toe en maal dit fijn in de blender. Verwarm de reuzel in een pan, voeg het mengsel toe en roerbak ongeveer 3 minuten. Blus met de bouillon en voeg de rozijnen toe.

Laat de chocolade en de suiker op een laag vuur al roerende in de saus smelten. Verwarm de kip eventueel nog in de saus.

Garneer met het sesamzaad. Serveer er rijst en maïs bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats