Kalkoenschnitzel in Dijonmosterdsaus met druiven |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
4 ongepaneerde kalkoenschnitzels of 500 gram kalkoenfilet
wat versgemalen peper en wat zout
200 gram champignons
50 gram boter
1 1/2 dl witte wijn
2 dl schenkbare crème
1/2 eetlepel Dijonmosterd
fraîche of kookroom
150 gram witte druiven (zonder pit) |
|
bereiding: |
|
|
Snijd, indien nodig, de kalkoenfilet in platte stukken. Bestrooi deze stukken met wat peper en zout. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
Verhit de boter en bak hierin de kalkoenschnitzels in zon 12 minuten zachtjes bruin en gaar. Schep ze vervolgens uit de pan en houd ze even warm. Bak de champignons in het braadvet. Schenk dan de wijn erbij en laat deze iets inkoken. Roer de mosterd en crème fraîche erdoor. Halveer nu de druiven en schep deze door de saus. Serveer de kalkoenschnitzels met de mosterdsaus. Heerlijk met rösti en brocolli. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|