Pasta met spinazie en geroosterde zalmfilet |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
2 zalmfilets (150 g elk)
3 eetlepels olie
200 g brede lintpasta of penne
50 g blanke hazelnoten
50 g Parmezaanse kaas (stukje)
1 ui
600 g verse spinazie
1 dl slagroom
50 g gorgonzola
zout, peper |
|
bereiding: |
|
|
Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens 10 minuten op kamertemperatuur komen
Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing
Verwarm intussen een grillplaat of grillpan tot deze gloeiend heet is
Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Schaaf de Parmezaanse kaas in flinterdunne plakjes. Pel en snipper de ui.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui even aan. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes op hoog vuur al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de room en gorgonzola erdoor. Laat de kaas al roerende smelten
Rooster de zalmfilets in ca. 5 minuten op de grillplaat, keer ze halverwege
Giet de pasta af en schep de pasta en de noten door de spinazie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de pasta in twee warme diepe borden, verdeel de Parmezaanse kaas erover en leg de zalmfilets erop. Maal er zout en peper boven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|