laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vissersterrine, vinaigrette met paprika’s
  ingrediënten:
    voor 8 personen(je kan alles delen door 8 en dan maal voor hoeveel personen je dit gerecht wilt maken)

250 g gepelde grijze garnalen
500 g scholfilet
4 eieren
2 eiwitten
200 ml lightroom genre Solight (8% VG)
Nootmuskaat

Voor de vinaigrette:
2 rode paprika's
1 knoflookteen
2 sjalotten
1 eetlepel aceto balsamico
3 eetlepels olijfolie extra vierge
Zout, peper.
  bereiding:
    De graten uit de vis verwijderen. Geleidelijk mixen en eerst de eieren, vervolgens de eiwitten en de Lightroom erbij mengen en op smaak brengen. De garnalen toevoegen en voorzichtig mengen. Het mengsel in een ingevette cakevorm gieten. Bedekken met ingevet aluminiumfolie. Gedurende 45 minuten laten koken au bain-marie. Twee uur laten afkoelen in de koelkast, uit de vorm halen en op een bord plaatsen.

Voor de paprikavinaigrette:
de paprika's in tweeën snijden en de zaden en vliezen verwijderen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De knoflook en sjalotten pellen en grof snijden. Alles mengen in 75 ml water. Door een puntzeef halen en de saus in een pan gieten. Tot de helft inkoken op een middelhoog vuur. Laten afkoelen. Mengen met de olijfolie en de azijn. Op smaak brengen. Een bord versieren met roquette en paprikareepjes, en de terrine met de vinaigrette overgieten.
Opdienen met 2 sneden geroosterd brood.

p.p. 318 Kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats