|
|
|
Postelein a la creme |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1,5 kg postelein
zout
peper
25 g boter
25 g bloem
2 dl melk
1 eidooier
scheutje koffieroom |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de worteltjes van de postelein, snijd de postelein wat kleiner en was deze heel goed. Doe de postelein met het aanhangende water en een beetje zout in een pan en kook het in 10 minuten gaar. Laat de postelein goed uitlekken. Verhit in een pan de boter en roer de bloem erdoor. Giet beetje voor beetje de melk erdoor. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Klop de eidooier los met een scheutje koffieroom en roer dit door de saus. Voeg dan wat peper, zout en de postelein toe. Laat de groenten nog even goed warm worden.
Lekker met gekookte aardappelen en een balletje gehakt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|