laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalkoenfilet met balsamico
  ingrediënten:
    Voor 4 Personen: 250 kcal. per portie

4 Kalkoenfilets,elk van ca.150 g
Vers gemalen peper
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
2 flinke rode paprika’s,van zaad ontdaan en in ringen gesneden.
3 teentjes knoflook,fijngehakt
1 eetlepel basilicum,fijngehakt
2 eetlepels Balsamico*
Zout
  bereiding:
    Wrijf de kalkoenfilets in met peper en zout en wentel ze door de bloem.Schud de overtollige bloem eraf.Bak de filets 3 minuten aan elke kant in de hete olie in de koekepan op hoog vuur.Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Bak in dezelfde pan de paprika met de knoflook al roerend met een houten lepel 7 à 8 minuten.
Voeg vlak voor het serveren de basilicum en de azijn toe.Leg de kalkoenfilets terug in de pan en warm ze nog 2 à 3 minuten door.keer ze regelmatig om.
Leg het vlees met de paprika op een voorverwarmde schaal en serveer het direct.

Bij dit gerecht zijn gekookte aardappelen of pasta zeer gepast!(Hiervoor moet je nog extra calorienen voor aanrekenen.)
*BALSAMICO-Azijn: is afkomstig uit Modena en is te verkrijgen in vrijwel elke goede supermarkt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats