laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appelmousse met calvados
  ingrediënten:
    Voor 4 personen: 101 kcal.per portie

4 appels
sap van 1/2 citroen en 1/2 sinaasappel
2 eetlepels rietsuiker
1 eetlepel calvados
2 eiwitten
  bereiding:
    Schil de appels,verwijder het klokhuis,snijd het vruchtvlees klein en pureer het met het citroensap in een foodprocessor.
Verwarm de suiker met 1 eetlepel water en laat de suiker karamelliseren.Voeg de appelpuree en het sinaasappelsap toe en roer tot de karamel is opgelost en het vocht verdampt.Besprenkel het mengsel met calvados.
Zet de appelpuree 3 uur in de koelkast.Klop vervolgens de eiwitten stijf tot het eiwit in pieken blijft staan en spatel het door de appelpuree.Schep de mousse in coupes en serveer het toetje direkt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats