laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Erwtencrèmesoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 ui
    150 g gesneden prei (diepvries)
    300 g erwtjes (diepvries)
    2 eetl. kleine deegwaren
    3 dl melk
    1 l groentebouillon (2 blokjes bouillon opgelost in 1 L heet water)
    100 g gerookte spekblokjes
    1 eetl. boter
    peper
  bereiding:
    Laat in een grote kookpan de boter smelten. Voeg de grof gesneden ui en de prei toe. Laat gedurende 5 min. stoven. Roer geregeld om met een houten lepel.

Voeg de erwtjes toe (hou 2 eetl. erwtjes opzij).

Leng aan met de melk en de bouillon. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 25 min. koken.

Breng intussen in een kookpan 1/2 L gezouten water aan de kook. Voeg de overgehouden erwtjes en de deegwaren toe. Laat gedurende 10 min. koken. Giet af en laat uitlekken.

Laat het spek uitbakken in een braadpan tot de blokjes krokant zijn.

Doe de soep bij voorkeur door een roerzeef of mix ze zeer fijn (met de mixer krijgt u de velletjes niet helemaal fijn).

Voeg de erwtjes en deegwaren toe en laat nog eens goed doorwarmen. Kruid met peper.

Verdeel in het midden van elk bord een lepel gebakken spekblokjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats