Hertstoverij met champignons en spek |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 6 personen:
1,2 kg hertenvlees
3 dikke uien
enkele wortelen
thijm en laurier
peperbollen of zwarte peper van de molen
1 fles goede rode wijn
2 teentjes look
boter, bloem
1 soeplepel tomatenpuree
1 soeplepel mosterd
garnituur:
250g champignons
150g kleine uitjes
200g mager gezouten spek |
|
bereiding: |
|
|
Het vlees minstens 24u laten marineren in de rode wijn.
het vlees met een doek droogmaken
sauteren in boter en zeker niet laten verbranden
kruiden met pezo, en 10 min laten fruiten met op het einde de tomatenpuree
met bloem bestrooien en begieten met de marinade en evntueel wat wildfond zoniet kan je ook de groenten meefruiten.
thijm en laurier en wat look toevoegen
ongeveer 1.5 à 2 uur laten stoven
garnituur: het spek in reepjes snijden en bakken met de in uitjes geblancheerde champignons en toevoegen aan de stoverij |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|