Gesmoorde kool met wortel en pindasaus |
|
ingrediënten: |
|
|
750 g witte kool
1 winterwortel
1 ui
50 g boter
1 theel. bouillonpoeder
1 sjalotje
1 theel. olie
1 teentje knoflook
1 dl melk
1/2 potje pindakaas
ketjap manis
sambal oelek |
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de kool. Snijd de kool in vieren en snijd de dikke stronk weg. Snijd de kool in dunne reepjes. Schrap de wortel en snijd hem in plakjes. Pel en snipper de ui grof.
Verhit de boter in een braadpan. Fruit de ui. Voeg kool en wortel toe en bak ze onder omscheppen even mee. Roer 1 dl water en de bouillonpoeder erdoor.
Laat de kool met deksel erop in 10-15 minuten gaar smoren. Pel en snipper intussen het sjalotje.
Verhit de olie en fruit het sjalotje. Pel de knoflook en pers die erboven uit. Voeg melk en pindakaas en naar smaak ketjap en sambal toe en roer tot een gladgebonden saus ontstaat. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|