laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Scampi met peultjes
  ingrediënten:
    1 verpakking peultjes
1 droog rood pepertje zonder pitjes
1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
1 stukje verse gember, fijn gesnipperd
enkele stengeltjes pijpajuin in ringetjes gesneden
2 handvol diepvriesscampi
peper en zout
beetje bouillon
beetje chinese wijn of witte wijn van bij ons
olie om in te bakken
  bereiding:
    blancheer kort de peultjes, moeten absoluut nog knapperig zijn verhit intussen de olie flink in de wok en werp er ’t pepertje, de knoflook en de gember in, zodat de olie die smaken opneemt vis er alles weer uit (kan makkelijk verbranden)werp er nu de peultjes in, en keer snel om en om hou alles warm doe wat verse olie in de wok en verhit gooi en de (gepelde) scampis in voeg zout en peper toe en eventueel een beetje sterke bouillon en wijn bij

Als de scampis klaar zijn, voeg ze bij de peultjes.
Lekker en mooi om zien – roze en gifgroen

Eventueel kun je daar nog enkele gedroogde en op voorhand geweekte en gestoofde paddestoelen bijvoegen,
Dan heb je roze, gifgroen en zwart
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats