laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sandwiches
  ingrediënten:
    30 cl lauwe melk
60 g gist
2 lepels suiker
900 g bloem
100 g Cuisinel
4 eieren
1 snuif zout
  bereiding:
    De gist in de melk oplossen, suiker aan toevoegen; bloem toevoegen, even doorkneden. Eieren en zachte boter toevoegen, zout toevoegen. Gedurende 10 min. zeer glad en taai deeg kneden.
1ste voorrijs 30 min. onder doek en plastic folie.
Doorslaan van het deeg. Deegstukjes afwegen (40 g) en opbollen.
5 min. bolrijs.
De deegstukjes lang maken. De sandwiches met de sluiting naar onder op bakpapier (of siliconenvel) plaatsen in verband. Voor de eerste maal instrijken met geklopt ei.
Na 20 min. narijs, de sandwiches voor de tweede maal instrijken.
Nog 15 min. laten rijzen. Na 5 min. de oven voorverwarmen op 200°C.
Inovenen en ong. 15 min. kastanjebruin met goudgele randen afbakken.
Laten uitzweten op rooster.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats