laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lichte minestronesoep
  ingrediënten:
    Voor 6 personen: per persoon 150 Kcal

1 potje soepstart groentesoep (250 ml )
1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
1 zakje boontjesmix (250 g)
250 g cherrytomaatjes
50 g pasta (kleine soort, bijv. farfalle)
100 g Hollandse geitenkaas (stukje)
1 zakje verse basilicum (15 g)
1 eetlepel olijfolie extra vierge
  bereiding:
    Inhoud van pot soepstart met 1 liter water aan de kook brengen.
Vuur lager zetten, Italiaanse kruiden en boontjesmix toevoegen.
Soep 5 min. zachtjes laten koken.
Tomaatjes schoonmaken en halveren.
Pasta door soep roeren en 7 min. zachtjes laten koken.
Geitenkaas grof raspen. Basilicumblad in fijne reepjes snijden.
Tomaatjes en olijfolie toevoegen en soep nog 3 min. verwarmen.
Soep over zes kleine diepe borden of kommen verdelen.
In midden van soep bergje vormen van geraspte kaas.
Soep garneren met basilicumreepjes.
Lekker met Italiaanse soepstengels ('grissini') of met verse groene pesto besmeerde sneetjes ciabatta.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats