Lichte minestronesoep |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 6 personen: per persoon 150 Kcal
1 potje soepstart groentesoep (250 ml )
1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
1 zakje boontjesmix (250 g)
250 g cherrytomaatjes
50 g pasta (kleine soort, bijv. farfalle)
100 g Hollandse geitenkaas (stukje)
1 zakje verse basilicum (15 g)
1 eetlepel olijfolie extra vierge |
|
bereiding: |
|
|
Inhoud van pot soepstart met 1 liter water aan de kook brengen.
Vuur lager zetten, Italiaanse kruiden en boontjesmix toevoegen.
Soep 5 min. zachtjes laten koken.
Tomaatjes schoonmaken en halveren.
Pasta door soep roeren en 7 min. zachtjes laten koken.
Geitenkaas grof raspen. Basilicumblad in fijne reepjes snijden.
Tomaatjes en olijfolie toevoegen en soep nog 3 min. verwarmen.
Soep over zes kleine diepe borden of kommen verdelen.
In midden van soep bergje vormen van geraspte kaas.
Soep garneren met basilicumreepjes.
Lekker met Italiaanse soepstengels ('grissini') of met verse groene pesto besmeerde sneetjes ciabatta. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|