Mosselen op z'n Caraibisch |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 uien (ringen)
4 teentjes knoflook uit de knijper
2 rode chilipepertjes (in ringetjes)
olie
1/4 theelepel chilipoeder
1/4 theelepel madras-kerrie
2 1/2 dl ongezoet ananassap
l blik (330 ml) kokosmelk
1/4 l water
6 kg mosselen
2 eetlepels limoensap
een handvol versgehakte korianderblaadjes |
|
bereiding: |
|
|
Stoof 2 uien (ringen), 4 teentjes knoflook uit de knijper en 2 rode chilipepertjes (in ringetjes) aan in olie. Kruid met 1/4 theelepel chilipoeder en 1/4 theelepel madras-kerrie. Schep om. Doe er dan 2 1/2 dl ongezoet ananassap, l blik (330 ml) kokosmelk, 1/4 l water en 6 kg mosselen bij en laat ze op hevig vuur openkoken. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat het kookvocht 5 min. inkoken en breng op smaak met 2 eetlepels limoensap en een handvol versgehakte korianderblaadjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|