laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Canard a l'Orange
  ingrediënten:
    l eend van l kg circa
boter
5 sinaasappels
l glas witte wijn
zout
  bereiding:
    1. Wat zout en een stukje boter in de eend doen
2. De crispplaat invetten met wat boter of olie.
3. De crispplaat 2-3 minuten op de crisp-stand voorverwarmen.
4. De eend op de crispplaat leggen met de borst naar boven en 12 minuten bakken op de crispstand. Halverwege de bereidingstijd omdraaien,
5. Witte wijn op de crispplaat gieten tegen het einde van de bereiding, en de eend nog enkele minuten verder bakken.
6. Controleren of de eend gaar is door een prikker in de dikste delen te steken.
7. Een sinaasappel schillen en de schil in dunne reepjes snijden, die u in heel heet water gedurende 1-2 minuten kookt op 750W.
8. Twee sinaasappelen uitpersen, de jus van de eend ontvetten en zeven en er het sap van de sinaasappels en de schil in reepjes aan toevoegen.
9. De saus met de functie microgolven gedurende 1-2 minuten verwarmen en de eend met de saus erover serveren.
10. De eend met dunne schijven sinaasappel gameren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats