laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bokkenpootjestaart
  ingrediënten:
    2 pakken bokkenpootjes
2 pakjes slagroom
borrelglaasje wiskey of rum, (als het maar iets van alcohol is)
suiker 3 of 4 eetlepels
2 zakjes klopvast

springvorm
  bereiding:
    Breek de bokkenpootjes in de lengte door, zorg dat je er een stuk of 12 hele over houdt voor de garnering.
Klop dan de slagroom met de suiker en de klopvast stijf en doe er een scheutje van de wiskey of rum doorheen.
Leg op de bodem van de springvorm nu de halve bokkenpootjes.
Sprenkel wat wiskey of rum over de bokkenpootjes.
Daarover heen doe je de helft van de slagroom, dan weer een laag halve bokkenpootjes en weer de andere helft van de slagroom.
Garneer nu met de overige 12 bokkenpootjes de taart, je kan ook de losse kruimels eroverheen strooien.
Zet de taart in de vriezer zo'n 4 uurtjes.
En klaar is je bokkenpootjes taart!
Haal hem uit de vriezer net voordat je hem nodig hebt, anders zakt hij in.

Voor kinderen kan je helemaal de alcohol weglaten, dan is hij ook nog super lekker...
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats