|
|
|
Advocaat taart |
|
ingrediënten: |
|
|
175 gram cafe noir koekjes,
100 gram gesmolten boter.
200 gram mon chou
5 eetlepels suiker
5 eetlepels advocaat
3 blaadjes witte gelatine
1/4 l. slagroom
3 eetlepels water
springvorm |
|
bereiding: |
|
|
Verkruimel de cafe noir koekjes en roer er 100 gr,gesmolten boter door.
Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.
Druk het mengsel aan met de bolle kant van een lepel en zet de vorm in de koelkast.
Roer 200 gr monchou zacht& luchtig met 5 eetlepels advocaat en 5 eetlepels suiker tot een luchtig mengsel.
Week 3 blaadjes gelatine 5 min. in koud water.
Klop de slagroom de slagroom stijf.
Breng 3 eetlepels water aan de kook en los de goed uitgeknepen gelatine daar in op.
Klop het door het mon chou mengsel en spatel de slagroom erdoor.
Vul de vorm ermee en laat de taart in ca.3 uur opstijven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|