laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Luikse wafels
  ingrediënten:
    250 g boter
250 g bakmeel
4 eieren
150 g kristalsuiker
100 g fijne kandijsuiker
  bereiding:
    Smelt de boter. Zeef zelfrijzend bakmeel. Splits de eieren. Meng de boter met alle suiker en de eidooiers en spatel het gezeefde bakmeel voorzichtig door het dooiermengsel en meng het tot een gladde massa. Mix de eieren in een vetvrije kom stijf. Spatel het eiwit door het dooiermengsel. Laat het deeg opstijven in de koelkast. Verhit het wafelijzer en vet het in met olie. Maak balletjes van het deeg. Leg een deegballetje in het midden van het wafelijzer, doe hem dicht en bak in ca. 2-4 minuten een goudbruine wafel. Bak op dezelfde wijze de rest van de wafels.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats