laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paardenstoofvlees
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

1 1/2 kg paardenstoofvlees
6 uien
boter
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels rodebessenconfituur
1 fles bruin bier (dubbele bruine van west; malle of de koninck)
1 snede donker bruinbrood
bruine chocolade (naar smaak)
tijm, laurier
peper, zout en muskaatnoot
bindmiddel (maïszetmeel of aardappelbloem)
  bereiding:
    Smelt de boter in een pan en bak het vlees. Kleur de uien vervolgens goed geel en bevochtig met het bier. Smeer mosterd en confituur op het brood en leg het boterhammetje erbovenop. Kruid met een weinig peper, zout en muskaatnoot. Leg er ook het kruidentuiltje bij. Breng aan de kook en stoof zachtjes gaar. Roer tijdens het stoven regelmatig. Voeg er intussen ook de bittere chocolade aan toe (meestal volstaat een mespuntje ruimschoots). Naar het einde toe zal het brood volledig zijn opgestoofd. Controleer de dikte, bind en kruid eventueel bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats