|
|
|
Paardenbiefstuk met rode port en grapefruit |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 Biefstukken (van 125 gram)
3 grapefruits (rode)
60 g boter
6 eetlepels slagroom
1 borrelglaasje port (rode)
1 eetlepel honing (fruitbloesem)
1 eetlepel basilicum (vers, fijngesneden)
zout
peper |
|
bereiding: |
|
|
Pers twee grapefruits uit. Schil de andere grapefruit dik, tot op het vruchtvlees. Snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen uit.
Verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem of een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de Biefstukken in ca. 4 minuten bruin en keer ze af en toe. Bestrooi ze met zout en peper en leg ze op een schaal.
Voeg het grapefruitsap en de port toe aan de bakboter en roer de aanbaksels los. Voeg de grapefruitpartjes, de honing, de basilicum en de slagroom toe. Laat het mengsel 1 minuut doorkoken.
Doe de Biefstukken nog even terug in de pan en warm ze snel op in de saus.
Leg het vlees op een schaal en schep de saus erover.
Lekker met peultjes of tuinbonen en met gebakken krielaardappelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|